Omgeving

Ons huis ligt beneden het kleine plaatsje Molina, dat gemakkelijk te voet bereikbaar is. Dit authentieke Italiaanse dorpje biedt verrassende voorzieningen op loopafstand. Er zijn drie restaurants en een bar (heeft ook italiaans ijs) en er is een kleine alimentari die 's-morgens lekkere verse broodjes heeft.
Vanuit het huis loopt u de berghelling op naar de weg. Die steekt u over en de karakteristieke trap, die door de inwoners ook als weg bereden wordt, brengt u naar het centrale pleintje in Molina. Aan dit pleintje bevinden zich de kerk en twee restaurantjes.

De fascinerende, bergachtige omgeving nodigt uit tot wandelingen en trektochten. La Strade Regio is een oude verbinding van Como met Bellagio en dit in ere herstelde wandelpad, loopt direct langs Casa Tulipano. Bijzonder uitnodigend is ook het mooi gelegen Torno met haventje en goede restaurants. Met de auto zit u via Torno in ca. 15 minuten in Como. Como biedt volop gelegenheid om heerlijk te winkelen en langs het meer te slenteren. Natuurlijk is er hier een uitgebreid cultuuraanbod en zijn er vele restaurants en bars.

Het Comomeer staat bekend om zijn vele villa's. Een tocht langs deze villa's met de auto, of, nog mooier, met de boot, geeft een blik op het rijke verleden van dit meer.

De wereldstad Milaan ligt 40 kilometer ten zuiden van het Comomeer. U kunt hier uiteraard met de auto naartoe maar ook de stoptrein vanuit Como Lago Nord, brengt u met een uur naar station Milano Nord. Daar vandaan wandelt u zo het prachtige centrum van Milaan in.